Perzonalizujeme obsah PrůmyslovýDům.cz pro Vás a zobrazujeme vám relevantní nabídky na základě vašeho chování na webu.
Setrváním na našem webu nebo kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu můžete nastavit nebo vypnout v Nastavení soukromí.
Příbuzná oddělení:

Příslušenství pro strunové sekačky

Příslušenství pro rotační sekačky


Jak si vybrat správnou sekačku?

Sekačky
1. Velikost trávníku
Základním kritériem je velikost sečené plochy. Malá elektrická sekačka není stavěná na sečení louky a naopak velká sekačka s pojezdem se nemusí hodit na sečení několikametrové předzahrádky před domem. Pro základní orientaci použijte jednoduchý graf nahoře, který Vám udává vhodnost velikosti záběru vzhledem k předpokládané rozloze trávníku.

2. Povaha terénu
Pokud je váš trávník rovinatý, nebude hrát toto hledisko takovou roli. Pokud je ale členitý, s velkým převýšením či nerovnostmi, bude pro Vás snazší pracovat se sekačkou, která má vlastní pojezd a dostatečný výkon. Je možnost zvážit i model s velkými koly, která zlepšují výkon právě v náročnějším terénu. Musíte sekat kolem stromů, skalek či jiných překážek? Pokud to velikost trávníku dovolí, vyberte si lehčí modely.

3. Mulčování, sběr, výhoz
Existuje několik způsobů, jak naložit se sekanou trávou – mulčování, sběr výhoz (dozadu nebo do boku). Pokud mulčujete, tráva je několikrát rozsekána až na malé kousíčky a přímo tak slouží jako přírodní zelené hnojivo.
Sběr